Kazlıçeşme'den Mevlanakapı'ya İstanbul Surları

Etkinlik Tamamlanmıştır!!
Fiyat
Etkinlik Tamamlanmıştır!!

Günlük Döviz Kurlarımız

  • 1 EUR = 34.72 TL
  • 1 USD = 32.31 TL

Neden Oasis ?

  • 35 Yıllık Tecrübe
  • Seyahat Dostunuz
  • Güvenilir Ödeme

Sorunuz mu var?

Hemen bizimle irtibata geçebilirsiniz. Uzman ekibimizle sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

+90 212 292 47 14

oasis@oasis.com.tr

1
17.02.2024
Marmaray Kazlı Çeşme istasyonu
Mevlanakapı
Kontejan : 20
Detaylar

Kişi Başı 850 TL

Rehberimiz Fatoş Yalman'la Kazlıçeşme'den, Mevlanakapı'ya İstanbul'un Karasurları ve civarındaki yeni restore edilmiş, Yedikule Hisarı, Erikli Baba Türbesi, Sinan'ın eserlerinden Hadım İbrahim Paşa Camii, Bala Süleyman Ağa Külliyesi, Mevlanakapı Karakol binası ve Mehmet Kethüda Çeşmesi gibi kültürel mirasımızın zenginliklerini izleyerek keyifli bir yürüyüşe çıkıyoruz.

 

Tur Fiyatına Dahil Olan Hizmetler

  • Rehberlik Hizmetleri
  • Kulaklık

Tur Fiyatına Dahil Olmayan Bedeller

  • Öğle yemeği

Öneriler

  • Rahat spor ayakkabıları
Tur Programı

1. Gün 17 Şubat Cumartesi

Turumuza saat 09:30’da Marmaray’ın Kazlıçeşme İstasyonunda buluşarak başlıyoruz.


İlk ziyaret mekanımız olan ERİKLİ BABA Alevi-Bektaşi Dergahı’nı ziyaret etmeden önce bölgeye adını veren Kazlıçeşme’ye doğru ilerliyoruz.


Osmanlı’nın ilk yıllarından itibaren Kazlıçeşme’de bulunan dergahta, sabah sıcak poğaçalar eşliğinde çayımızı içip Hacı Bektaş-ı Veli’nin ilk halifelerinden olan Erikli Baba (Eryek Baba) dergahının içini geziyoruz.


İkinci durağımız Yedikule Hisarı. Roma İmparatorluğu’nun son başkentinden günümüz Arnavutluk’una kadar uzanan Via Egnatia’nın başladığı imparatorlar kapısı, Altın Kapı’nın mevcut olduğu, fetih sonrasında kule sayısı yediye çıkan ve halk arasında Yedikule Zindanları olarak da bilinen bu olağanüstü hisardaki kule/zindanları ziyaret ediyoruz.
IBB tarafından restore edilerek kullanıma açılan 1880 yılından kalma Gazhane’de ufak bir mola alıp, semtin meşhur Trakya Köftecisi Tahir Usta’nın dükkanına doğru devam ediyoruz.
Sur kenarından Unesco tarafından organik tarımı sürdürmek amacıyla koruma altına alınan bostanları da görerek Silivrikapı’ya ulaşıyoruz.
Restorasyonu süren 5inci yüzyıl Doğu Roma Hipojesi’nin (gömü odası) bulunduğu Silivrikapı’dan geçerek Mimar Sinan eseri Hadım İbrahim Paşa Cami’sini ziyaret ediyor, sur kenarında yapılmakta olan Millet Bahçesi’nden geçerek 15.inci yüzyılda yapılıp II. Mahmut döneminde restore edilen Bala Süleyman Ağa Külliyesi’ne varıyoruz.
Son ziyaret alanımız Mevlanakapı. IBB tarafından surların da onarımıyla birlikte yürütülerek hizmete açılan Mevlanakapı Karakol binası ve Mehmet Kethüda Çeşmesi’ni yerinde inceleyip, şahane bir restorasyonla kullanıma açılan Ziyaretçi Merkezinde dinlenme fırsatı buluyoruz.

Bugünkü turumuz Mevlanakapı’da bitiyor.

Not: İlginç alanları birlikte keşfedeceğimiz bu turda yaklaşık 8 km.lik bir yürüyüş parkurumuz olduğundan rahat spor ayakkabı giyilmesi ve kadın gezginlerimizin yanlarında eşarp bulundurmalarını hatırlatmak isterim.

Oteller
Resimler